Veldhoven wint!

Schaakvereniging Veldhoven is de Open NBSB snelschaakkampioen van 2011 geworden. In een nek-aan-nek race bleven de Veldhovenaren de dame/heren van Stukkenjagers na elf ronden een half bordpuntje voor.

Concurrentie was er van Eindhoven en Het Zwarte Schaap, maar deze teams kwamen wat traag uit de startblokken. Na de nipte winst op Veldhoven in rond 5, net voor de lunch, deed Eindhoven weer volop mee, maar de pauze brak het Eindhovense ritme en het team raakte op flinke achterstand.
Veldhoven nam in ronde 6 juist revanche: Het Zwarte Schaap kreeg een flink pak slaag, en zo kwam Veldhoven bij Stukkenjagers langszij en zette het de Schapen op achterstand.

Naar het slot van het toernooi toe bleken de wedstrijden van de koplopers tegen het taaie OSV 1 beslissend. De Tilburgers morsten in de tiende ronde twee remises, en dat bleek er ééntje te veel toen Veldhoven met enig fortuin in de elfde en laatste ronde wel de volle buit pakte.

Teamprijzen werden uitgereikt aan:

A1 Veldhoven 1 37½
A2 De Stukkenjagers (Tilburg) 37
A3 Het Zwarte Schaap (Tilburg) 33½
     
B1/2 Checkmate (Weert) 23.5
B1/2 De Kemppion (Steensel)  
B3/4 Triple-Pion 1 (Eindhoven) 23
B3/4 HSC 2 (Helmond)  

Prijzen in natura - opnieuw beschikbaar gesteld door Dorpshuis d'n Bond - werden uitgereikt aan de volgende topscorers per bord:

A1Manuel Bosboom (Het Zwarte Schaap)10
A2Thijs Laarhoven (Veldhoven 1)10½
A3Alan van der Heijden (Veldhoven 1)10
A4Bram van de Berg (Stukkenjagers)11 (!)
   
B1Stan Heijmans (De Kentering)7 (uit 10)
B2Geert Brouwers (De Kemppion)7½ (uit 10)
B3Roland Robinson (HSC 2)6 (uit 10)
B4Raymond Briels (Checkmate)

Na afloop was het nog lang erg gezellig in D'n Bond...

Tot volgend jaar!

Met groet, namens de organisatie,
Joost 't Hart