Schaakvereniging Veldhoven


In verband met het corona virus is de schaakclub tot nader order gesloten!

Because of the corona virus the chessclub is closed until further notice!


Welkom bij Schaakvereniging Veldhoven

Schaakvereniging Veldhoven werd opgericht op 2 februari 1968 en is aangesloten bij de Noord-Brabantse Schaakbond. Ons speellokaal is in Dorpshuis D'n Bond aan de Rapportstraat in Veldhoven, iedere donderdagavond. Onze club heeft op dit moment ongeveer 20 jeugdleden en 30 senioren.

Senioren

Op donderdagavonden wordt een interne competitie gespeeld waarbij ieder vrij is om wel of niet mee te doen. We beginnen om 20:15 uur.

In de externe competitie spelen we dit seizoen 2019-2020 met 1 team in de derde klasse van de KNSB. Ons 2e team speelt in de 6e klasse van de KNSB. Ook dit seizoen organiseren we weer twee toernooien: het seniorentoernooi in oktober 2019 en halverwege 2020 het open NBSB-snelschaakkampioenschap voor teams.

Onze vereniging heeft dringend behoefte aan nieuwe instroom van zowel junioren als senioren op elk niveau om haar voortrekkersrol in de Kempen te kunnen behouden. U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend enkele keren onze clubavond te bezoeken. Wilt u liever eerst nog enige mondelinge informatie, bel dan gerust onze wedstijdleider Frans Wolferink of een van onze andere bestuursleden, zie informatie.

Junioren

Ook dit jaar hebben we onder de bezielende leiding van enkele jeugdleiders een bloeiende jeugdafdeling. Natuurlijk krijg je als jeugdspeler ook les volgens de Stappenmethode. Daarmee kom je al snel te weten waar het bij het schaken om draait, en ga je - stap over stap en in het tempo dat het beste bij jou past - steeds meer vooruit! Kom gerust eens binnenvallen tussen 18:45 en 20:00 uur! We zullen je hartelijk welkom heten en als je zin hebt probeer je het eerst een paar keer voordat je beslist of je echt lid wilt worden. Mochten je ouders liever eerst nog wat mondelinge informatie krijgen, laat ze dan even bellen naar een van onze bestuursleden (te vinden onder informatie).